Kotor VarošVijesti

Више средстава за пројекте младих

КОТОР ВАРОШ, 12. ОКТОБРА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и директор програма Омладинске банке Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић потписали су данас меморандум о сарадњи до 2026. године, са заједничким фондом од 57.600 КМ.

Меморандумом се потврђује да ће “Мозаик” и општина Котор Варош партнерски допринијети развоју програма Омладинске банке Котор Варош, укључујући подршку микробизнисима и развоју друштвеног активизма младих.

Начелник Сакан напоменуо је да се стално повећава број пројеката кроз које су у протеклом периоду реализоване многе важне идеје младих људи, али се истовремено повећавају и издвојена средстава за ову намјену.

“Ове године смо за реализацију осам пројеката издвојили више од 6.000 КМ, а у наредне четири године ћемо за одобрене иновативне идеје младих издвојити двоструко више средстава”, истакао је Сакан.

Сакан је изразио задовољство што ће се у овој локалној заједници реализовати још један програм који ће омогућити низ друштвено корисних пројеката из организација које чине млади људи, али и омогућити реализацију њихових пословних идеја кроз стартап пројекте.

Фондација “Мозаик” заједно са 52 општине у БиХ подржава програм Омладинске банке.

“Рад у одборима Омладинске банке подстиче младе људе да самостално доносе одлуке који ће пројекти бити подржани и преузимају већу одговорност за управљање средствима које издвајају партнерске општине и Фондација”, навео је Пауковић.

Директор програма Омладинске банке Фондације “Мозаик” Жељко Пауковић је уручио захвалнице начелнику општине Зденку Сакану и начелнику општинског Одјељења за друштвене дјелатности Немањи Панићу за досадашњу успјешну сарадњу, а презентовани је осам пројеката и два микробизниса, који су реализовани у овој години.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button