Kotor VarošVijesti

Гламочак : Телефонски позив из Владе је промијенио закључке Народне Скупштине

Од засједања Народне скупштине Републике Српске борци нису добили ништа јер су посланици владајуће већине између Владе и бораца јуче изабрала Владу. Усагласили смо закључке, били на корак до договора, да би се десио позив некога из Владе који је рекао да новца за борце нема. – истакао је Недјељко Гламочак, замјеник шефа Клуба посланика СДС у НСРС.
 
„Договорили смо синоћ били закључке око којих се усагласило 17 удружења бораца а те закључке су у начелу прихватиле све политичке странке. Нажалост тада се десила пауза, а у току ње позив некога из Владе према посланицима владајуће већине који је рекао да новца за борце нема. И тада је владајућа већина предложила закључке које су усвојили а који су неодређени и другачији од онога што су тражили борци.“ – образложио је Гламочак.
 
Он је нагласио да је био општимиста да ће се захтјеви бораца уважити и да је поносан што је СДС као предлагач окупио све борачке организације и удружења са којим смо усагласили заједничке закључке за сва удружења.
 
„Иницијатива за посебну сједницу о статусу бораца потекла је од стране бораца а посебно од удружења Ветерана који су од Клуба посланика СДС тражили да процедурално сазове посебну сједницу што смо ми и урадили.“ – казао је Гламочак.  
 
Он је захтјеве бораца назвао реалним и посебно онај о 5 КМ борачког додатка по мјесецу учешћа у рату што је како борци кажу износ једне пакла цигарета а за њих је то један мјесец дана у рову.
 
„Нови закон о правима бораца који гарантује правичност за борце, борачки додатак од 5 КМ по мјесецу учешћа у рату, измјене у области инвалиднина јер преко 20 хиљада инвалида рата данас прима износ на мјесечном нивоу од 30 КМ до 100 КМ и посао за 1660 дјеце погинулих бораца остају у врху приоритета наше политике према борцима.“ – закључио је Гламочак.  

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button