Kotor VarošVijesti

Завршена реализација три инфраструктурна пројекта

КОТОР ВАРОШ, 19. ОКТОБРА – На подручју општине Котор Варош успјешно су реализована три инфраструктурна пројекта, чиме је значајно побољшана путна инфраструктура и обогаћен туристички садржај у нашој локалној заједници.

Успјешно је завршен пројекат „Уређење шеталишта на ријеци Врбањи“, дионица мост Котор – купалиште Брана у дужини 215 метара.

Овај пројекат су заједнички финансирали УНДП и општина Котор Варош, а издвојено је 39.230 КМ.

„Наши суграђани имају могућност да ову дионицу користе за шетњу и рекреацију и да у још већем броју присуствују најпосјећенијој манифестацији пливања за Часни крст, чиме смо обогатили туристичке садржаје наше општине“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и додао да стазу искључиво користе пјешаци, односно да је затворена за саобраћај.

Извођач радова је било предузеће „Петровић д.о.о.“ из Котор Вароша, а радови су окончани у предвиђеном року.

Општина Котор Варош је у сарадњи са Министарством за избјегла и расељена лица Федерације БиХ и Удружењем за одрживи повратак, суживот и толеранцију реализовала два пројекта у вриједности од 144.400 КМ, а ријеч је о асфалтирању пута у насељим Керкези и Стопан.

У насељу Керкези је асфалтирана дионица пута у дужини од 1.500 метара, док је у насељу Стопан модернизована дионица пута у дужини од 560 метара.

Извођач радова је било предузеће „Добојпутеви“ д.о.о.

Према ријечима начелника Сакана реализацијом поменутих пројеката значајно ће се побољшати путна инфраструктура на подручју општине Котор Варош.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button