КОТОР ВАРОШ, 10. АПРИЛА – У Дому културе у Масловарама су успјешно завршени сви радови на реконструкцији овог објекта, који је сада у функцији на понос свих мјештана овог краја.

Након постављања подних облога и спуштеног стропа, те клима уређаја, прекречени су сви зидови у бијело и урађен је терапласт.

Такође, санирана је постојећа бина за наступе, чиме су Удружења, међу њима и локална културно-умјетничка, добила далеко боље услове за рад.

Предсједник Савјетa мјесне заједнице Масловаре Борис Стојановић је рекао да су уз подршку општине Котор Варош издвојена значајна средства за пројекат санације Дома културе и адаптацију простора.

По његовим ријечима на подручју општине Масловаре су урађени бројни пројекти у претходне двије године, а у плану је наставак реализације нових инфраструктурних пројеката.

„Један од пројеката чија је реализација у току је проширење главне улице до Основне школе „Петар Петровић Његош“. Порушено је дрвеће које је угрожавало безбједност пјешака на овој дионици, а у плану је да се на овом мјесту посаде саднице каталпе“, нагласио је Стојановић.

Посебно је поносан на чињеницу да је, постављањем 22 расвјетна тијела, реализован пројекат „Замјена старе дотрајале расвјете у центру Масловара, новијом савременијом и штедљивијом ЛЕД расвјетом“.

„Поставили смо нову расвјету на игралишту, санирали смо водовод у Масловарама, санирали смо један дио водовода у Раштанима. Асфалтирани су многи сеоски путеви, а недавно је почео са радом нови објекат вртића“, закључио је Стојановић.