Kotor VarošVijesti

Завршено спомен-обиљежје у Крушеву Брду

Радови на изградњи спомен-обиљежја борцима одбрамбено-отаџбинског рата Влашићког ратишта су приведени крају а изградњу је финансирала општинска Борачка организација у сарадњи са општином Котор Варош.

Поред до сада прикупљених средстава у међувремену су се јавили нови донатори који су за наставак радова око спомен обиљежја пружили подршку а то су : пуковник Арсенић Никола 500 КМ, свештеник Куртиновић Божидар 100 КМ, Мијић Невенко 50 КМ, Павловић Павле 50 КМ, Радивојевић Радован Дуги 50 КМ и Панић Борко 50 КМ. Освјежење за оне који су учествовали у радовима обезбиједили су Милорад Савановић Круле, Ђукић Мрђан, Петровић (Д) Ристо, Петровић (П) Ристо, Божидар Куртиновић, Мијић Невенко и Панић Секула.

Организатор радова на спомен-обиљежју је био Миладин Савановић, предсједник Борачке организације Котор Варош а заједно са осталим учесницима урађени су бетонски радови за плочу и направљена плоча око спомен обиљежја те купљено бетонско корито. Учесници радне акције су били : Тривуновић Зоран са машинама, Лукић Славиша, Панић Боро, Милић Свјетлимир, Бузић Секула, Савановић Душан, Марић Радислав, Вучановић Јеленко, Шарић Будимир, Панић Војин, Панић Борко, Павловић Павле, Кристијан Келцх, Савановић Милорад Круле, Петровић Милорад, Радивојевић Радован Дуги и Лукић Никола.

“Захваљујем се свима који су дали свој допринос да се ово спомен-обиљежје приведе крају, донаторима и учесницима акције а већ 12. септембра ће бити освјештење спомен обиљежја након парастоса на платоу Меокрње на Влашићу” – изјавио је Миладин Савановић, предсједник општинске Борачке организације. Он је додао да су сви борци који су своје животе уградили у темеље Републике Српске заслужили да добију спомен-обиљежје те да ће Борачка организација наставити да чува сјећање на њих.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button