КОТОР ВАРОШ, 19. ЈУНА – Екипа Клуба малог фудбала „Котор Варош“ тријумфовала је на 55. традиционалном турниру у малом фудбалу „Котор Варош 2023“ савладавши синоћ у финалу састав Маркети „АС“ резултатом 2:1, захваљујући головима Ђаковића и Вучића, док је стријелац за поражену екипу био Мирковић.

Претходно су у полуфиналу Башић, Ђаковић и другови надвисили састав Футсал тим „Доборовци“ из Грачанице резултатом 5:1, док су играчи екипе Маркети „АС“ били бољи од екипе „Глазуре Гаврић“ и славили са 2:1.

За најбољег играча турнира проглашен је члан побједничке екипе Лале Башић, епитет најбољег голмана понио је његов саиграч Огњен Благојевић, док је најбољи стријелац турнира Игор Мирковић из екипе Маркети „АС“.

„Како је турнир одмицао ми смо постепено дизали форму и у финалу смо показали дисциплиновану игру и сасвим заслужено освојили прво мјесто. Уједно смо се реванширали нашим противницима за пораз у групној фази турнира. Похвалио бих организацију турнира, који је по квалитету и броју екипа био мећу најбољима у региону“, истакао је најбољи играч турнира Лале Башић.

У конкуренцији предузећа и јавних установа прво мјесто је освојила екипа „Спортека“, која је одбранила титулу савладавши у финалу екипу „Механичких конструкција“ након бољег извођења казнених удараца.

За најбољег играча у овој категорији проглашен је члан побједничког састава Бојан Максимовић, епитет најбољег голмана је припао његовом саиграчу Дарку Тривуновићу, док је најбољи стријелац Бојан Ђекановић из екипе Шумско газдинство „Врбања“.

Пехаре, дипломе и новчане награде најуспјешнијим екипама и појединцима уручили су начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, његов замјеник Младен Тривуновић и чланови Организационог одбора турнира.

На турниру је у двије узрасне категорије учествовало укупно 40 екипа а ове године учешће је узела и екипа из Србије (Фасафа Ђурђево) за коју наступају играчи иу КМФ “Летећи Холанђанин” из Врбаса.

У забавном дијелу програма и прије финалне утакмице публика је уживала у наступу Фолклорног ансамбла „Котор Варош“, а они најсрећнији посјетиоци су награђени пригодним поклонима компаније „Моцарт“ и поклон боновима привредних субјеката који су подржали ову манифестацију.

Генерални покровитељ турнира је била општина Котор Варош, а успјешан организатор ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“.