Kotor VarošVijesti

МЗ Котор Варош: Акција прикупљања старих уџбеника и школског прибора „ШКОЛАРАЦ-ШКОЛАРЦУ“

Мјесна заједница Котор Варош и ове године покренула је акцију „ШКОЛАРАЦ-ШКОЛАРЦУ“ , која има за циљ прикупљање старих уџбеника и школског прибора за дјецу из вишечланих и социјално угрожених породица.

Станко Тепић, предсједник Савјета мјесне заједнице Котор Варош рекао је да сви заинтересовани уџбенике, свеске, оловке и други школски прибор  могу доставити у просторије мјесне заједнице Котор Варош које се налазе у склопу кино сале, улаз од игралишта Центра за културу, спорт и информисање уз претходно контактирање на број телефона 065/207-326 (Станко Тепић) и 066/123-120 (Сања Благојевић).

Он је рекао да је велики број вишечланих и социјално угрожених породица незапослено, те ће им помоћ у виду уџбеника и школског прибора олакшати и онако тешку финансијску ситуацију.

„Желимо да укључимо дјецу и родитеље да оставе старе уџбенике, ако им нису потребни и да већ сљедеће године олакшамо неким основцима. Вишечлане породице школују по двоје и више дјеце, тако да ће им свакако уштеда на школским књигама добро доћи“, истакао је Тепић.

Између одсталог Тепић наглашава да се поред родитеља који планирају дати своје уџбенике, пријаве и родитељи дјеце којима су уџбеници потребни.

Он је напоменуо да акцију воде за основну, те да у средњој школи дјеца најчешће између себе размјењују уџбенике и тако се сналазе.

Акција траје  до 17. августа 2022. године.

Према Тепићевим ријечима, акције које је спроводила мјесна заједница Котор Варош показале су се као успјешне, па ће тако и ова, док су у склопу ове акције прошле године подијелиливелики број пакета.

„Будимо хумани, омогућимо знање свима“

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitaj i ovo :
Close
Back to top button