Питање имовине Републике Српске је црвена линија преко које се прећи не смије, без обзира ко жели да изврши атак на ту имовину.  Када је формирана власт на нивоу БиХ СНСД је потписивао неке уговоре, споразуме и декларације са својим коалиционим партнерима које су дефинисала нека питања. Пропустили су да у том кораку дефинишу питање државне имовине и питања Уставног суда БиХ и тада заштите интересе Републике Српске, истакао је данас в.д. предсједника СДС Милан Миличевић рекавши да СДС одговорно приступа питању државне имовине те да иде на консултације да поручи ово свим учесницима састанка.
 
„СНСД кад је формирао власт на нивоу БиХ питања државне имовине није ставио у врх приоритета а врло лако су се договорили око свих могућих кадровских питања и подјеле фотеља. Сигурни су у своје фотеље наредне четири године и желе се бавити пропагирањем својих интереса преко важних националних питања као што је ово. Ипак ради се од надстраначком националном питању које је од суштинског интереса за Републику Српску и то је разлог што ће се Српска демократска странка одазвати позиву консултацијама поводом питања имовине Републике Српске“, поручио је Миличевић и додао:
 
„То не значи да постоји сличност у било чему између Српске демократске странке и других партија које ће данас присустовати консултацијама. Имамо потпно различите ставове по свим другим питањима, посебно по питању тешког економског стања и презадужености Републике Српске у коју нас је ова власт довела“.
 
Он каже да Српска демократска странка има посебну, историјску одговорност по питању очувања Дејтонског мировног споразума који је настао кроз низ састанака којим је активно учестовала Српска демократска странка за разлику од свих других политичких партија.
 
„Данас када се покушава распаковати Дејтонски мировни споразум, ми смо ти који јасно кажемо НЕ јер је питање државне имовине јасно дефинисано Дејтонским споразумом. Ако би се отворило питање државе имовине онда бисмо довели у питање и шуме и воде и сва природна богатства којима данас располаже Република Српска али и Федерација БиХ. Та добра ми свих ових година након рата користима, употребљавамо, изграђујемо путеве и оне припадају нашим локалним заједницама и Републици Српској. Али нека представници власти знају да нисмо спремни да крупне националне теме попут ове користимо за дневно-политичка препуцавања иза којих не стоји ништа осим саморекламирања“, закључио је Миличевић.