КОТОР ВАРОШ, 24. ФЕБРУАРА – Најбољи спортиста општине Котор Варош у прошлој години је члан Рукометног клуба “Котор Варош” Дражен Жарић, а најбоља спортисткиња џудисткиња Сара Марић, саопштено је вечерас на 29. манифестацији “Избор најбољих спортиста Котор Вароша”.

Жарић је више од двадесет година члан Рукометног клуба “Котор Варош” и један од најбољих играча у текућој сезони, коју је которварошки прволигаш завршио на петом мјесту.

Сара Марић је носилац мајсторског појаса први дан, апсолутни је шампион Републике Српске и БиХ у јуниорској конкуренцији и у категорији млађих сениорки. Наступајући за репрезентацију БиХ освојила је сребрне медаље на Купу Европе у Лакташима и Балканском првенству у Подгорици.

Међу десет најбољих изабрани су још кошаркаш Бранко Ћорић, џудисти Јован Сердар и Дарија Даниловић, фудбалер Мехмед Јусић, футсалер Милен Кутић, одбојкашица Марија Јурић, стонотенисер Оливер Ђурић и шахиста Драган Станковић.

Најбољи мушки спортски колектив је Клуб малог фудбала /КМФ/ “Котор Варош”, док је најбоља женска екипа пионирски састав Одбојкашког клуба “Котор Варош”.

Тренер Џудо клуба “Младост” Борислав Богданић је понио епитет најуспјешнијег тренера у 2022. години.

Најперспективнији спортисти Котор Вароша су каратиста Ђорђе Смиљић и стонотенисерка Катарина Кучук.

Награђени су и најбољи млади спортисти општине Котор Варош, а у овој конкуренцији су неприкосновене џудисткиња Ања Смиљић и каратиста Милан Гајанин.

За најуспјешније спортисте из Основне школе су проглашени фудбалер Данило Вученовић и џудисткиња Ања Смиљић, док је из Средњошколског центра “Никола Тесла” епитет најбољег понио фудбалер Огњен Гламочак.

Награде најуспјешнијим спортистима уручио је начелник Котор Вароша Зденко Сакан, који је истакао да су спортисти и спортски радници најбољи амбасадори ове општине.

“Котор Варош је поносан на своје спортисте и спортске раднике који су своју општину представљали на најбољи могући начин. Као начелник могу обећати да ћемо наставити да пружамо подршку спортистима и спортским колективима како би им обезбиједили што боље услове за рад, али и друге видове помоћи за врхунске и перспективне спортисте”, рекао је Сакан.

Манифестацију “Избор најбољих спортиста Котор Вароша” организовали су Општинска управа и которварошки Центар за културу, спорт и информисање.