Синоћ је у  Котор Варошу на Градском тргу, одржана манифестација „Вече домаће кухиње“, која је окупила 14 излагача. Ова манифестација која се одржава већ 12 година, постала је права туристичка и привредна атракција у граду на обалама Врбање.

Према оцјени жирија, најљепши уређен штанд на гастро презентацији имала је eкипа Жупног уреда Котор Варош, најразноврснију гастро понуду имала је Исламска Вјерска Заједница Котор Варош, док је најбољу етно трпезу представила Српска православна црква Врбањци.

Пекара „Обеликс“ имала је најразноврснију пекарску понуду, док је Ловачко удружење ,,Трофеј“ добило награду у категорији најбољи ловачки специјалитет,а награду за најбоље представљање рибљих специјалитета освојило је Спортско риболовно друштво Котор Варош. Прво мјесто у категорији најбоља гастро понуда мјесних заједница припало је Удружењу жена „Срећа“ Ободник.

Најуспјешнијим излагачима су уручени пригодни поклони и признања, а сви учесници су се сложили да овакве манифестације на најбољи могући начин промовишу туристичку понуду општине Котор Варош.

,,Гастро манифестација је постала нешто по чему је Котор Варош препознатљив, a ми смо поносни на то што је ово једна од најпосјећенијих и најљепша манифестација у нашој општини. Манифестација на којој се преплићу култура, традиција и дружење је уједно и прилика да омладина спозна нашу праву традицију и њене вриједности“ – рекао је Драган Зељковић.