Vijesti

Одржана посебна сједница Скупштине општине Котор Варош

КОТОР ВАРОШ, 1. СЕПТЕМБРА – Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњој посебној сједници једногласно усвојили одлуку о расподјели утврђеног суфицита по годишњем обрачуну за 2021. годину у износу од 617.300 КМ.

По ријечима начелника општине Котор Варош Зденка Сакана предвиђено је да се од овог износа издвоји 391.000 КМ за капиталне инвестиције у овој години.

„Уједно ћемо и покрити дефицит из периода од 2012. до 2016. године у износу од 226.300 КМ, а намјена и распоред средстава утврдиће се Одлуком о узсвајању ребаланса буџета за 2022. годину“, истакао је Сакан и додао да се ова одлука примјењује на основу сагласности Министарства финансија Републике Српске.

Локални парламент је усвојио извјештај о раду Општинске управе општине Котор Варош за прошлу годину, извјештај о раду ЈУ Дјечији вртић „Лариса Шугић“ за радну 2021/22. годину и програм рада ове установе за радну 2022/23. годину.

„Тренутно у вртићу борави 220 дјеце распоређених у девет узрасних група, док је на листи чекања за упис 80 малишана“, нагласио је Младен Тепић, директор Дјечијег вртића „Лариса Шугић“, и додао да ће од наредног мјесеца 17 малишана боравити у новоизграђеном вртићу у мјесној заједници Масловаре.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button