Kotor VarošVijesti

Организована акција чишћења и уређења града

КОТОР ВАРОШ, 9. АПРИЛА – Општинска управа Котор Варош, у сарадњи са Комуналним предузећем /КП/ “Бобас”, организовала је данас прољећну акцију чишћења и уређења града под називом “За љепши и чистији Котор Варош”.

Акцији чишћења града одазвали су се запослени у локалној самоуправи, јавним предузећима и установама, представници невладиних организација и удружења грађана и спортски клубови.

Акценат је био стављен на шеталиште и уређење обала Врбање од купалишта Бјелине до купалишта Брана, затим на уређење насеља Брегови, брда Руjика, простор око спортске дворане, градског трга и ужег градског језгра.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да се овом акцијом подиже свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине.

“Циљ акције је остварен, јер је прикупљено више крупног отпада, старих ствари и другог отпада који је угрожавао животну средину”, истакао је Сакан.

Чланови Удружења “Еко опстанак” су посадили саднице цвијећа код спомен-костурнице, на острва код аутобуских стајалишта и испред зграде општинске Борачке организације.

Прољећна акција чишћења и уређења града ће бити настављена у наредних 14 дана, до обиљежавања Дана општине.

“На основу одлуке о комуналном реду сва предузећа, установе и грађани имају обавезу да учествују у прољећној акцији чишћења и уређења јавних површина, личних дворишта и окућница”, нагласио је Сакан и још једном позвао све суграђане да дају свој допринос у прољећној акцији уређења и чишћења града.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button