КОТОР ВАРОШ, 11. ЈУЛА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за 11вуковаца и ученика генерације завршних разреда средњих и основних школа са подручја ове општине, те уручио им новчане награде и пожелио срећу и успјех у даљем школовању.

“Ви сте понос и будућност наше општине и Републике Српске. Током досадашњег школовања постигли сте изузетне резултате и искрено вјерујем да ћете тако наставити, како би касније знањем које сте стекли били носиоци развоја Котор Вароша”, истакао је Сакан.

Он је нагласио да општинска управа подржава младе и успјешне људе, првенствено додјелом стипендија и да је ове године за ту намјену издвојено 70.000 КМ из општинског буџета.

Ученик генерације Основне школе “Свети Сава”Милана Верић уписала је Медицинску школу у Бањалуци.

“Захвални смо начелнику на пријему. Његова подршка, као и новчана награда, много нам значи у даљем школовању”, поручила је Верићева.

Ученик генерације Средњошколског центра “Никола Тесла” Андреа Борић рекла је да је током школовања научила како да распореди вријеме када је у питању учење, али и ваннаставне активности.

“Са добром расподјелом времена све се може постићи. Зависно од обавеза организовала сам се колико дневно је потребно да учим, а учила сам ради себе и своје будућности и наставка образовања. Планирам да упишем Електротехнички факултет у Бањалуци”, додала је Борићева.

Поред Верићеве и Борићеве награђени су још основци Бранко Каламанда, Јована Јурић, Немања Ескић, Адријана Јурић и Јована Дукић из Основне школе “Свети Сава” Котор Варош, Ђурђица Поповић из Основне школе “Петар Петровић Његош” Масловаре и Сара Лујић из Основне школе “Петар Кочић” Шипраге, те средњошколци Николина Петрушић и Невенка Бојић из Средњошколског центра “Никола Тесла” Котор Варош.

Ученицима генерације средњих школа уручене су новчане награде од по 200 КМ, а ученицима генерације основних школа и вуковцима по 100 КМ.