Kotor VarošKulturaVijesti

Отворена изложба слика которварошких умјетника

КОТОР ВАРОШ, 23. АПРИЛА – Поводом Дана општине Котор Варош – 24. априла синоћ је у галеријском простору кино-сале отворена изложба слика, на којој је своја умјетничка дјела представило 19 которварошких умјетника.

Своја умјетничка дјела публици су представили Горан Чупић, Дара Божичковић, Марија Жупљанин, Ђурађ Станковић, Ана Борић, Ријалда Алић, Мухамед Хускић, Бранко Русмир, Санела Поповић, Дајана Недић, Теодора Јурић, Сања Маљак, Ивана Јурић, Нина Драгољевић, Јелена Јурић, Марија Тодоровић, Дарија Дукић, Жељка Нарић и Елеонора Кузмић.

Изложбу је отворио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је истакао да је циљ ове манифестације афирмација и представљање стваралаштва которварошких умјетника.

„Овакве манифестације у великој мјери доприносе побољшању културног живота општине Котор Варош“, нагласио је Сакан.

Дипломирани умјетник Горан Чупић је, након Ликовне колоније, поново окупио све которварошке умјетнике на једном мјесту.

“Поносан сам због чињенице да смо се сви окупили на једном мјесту, као и публика која је препознала ово што ми радимо. Љубитеље умјетности овакве ствари вежу и слике су аутентичне, доживљене душом умјетника“, поручио је Чупић.

Организатори изложбе слика, која ће бити отворена за све посјетиоце у наредних седам дана, су општина Котор Варош и Центар за културу, спорт и информисање.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button