KulturaVijesti

Отворена ликовна колонија “Котор Варош 2022”

КОТОР ВАРОШ, 20. АВГУСТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан данас је на Градском тргу отворио Ликовну колонију, која је окупила 13 академских сликара и надарених љубитеља ликовне умјетности из Котор Вароша.

Сакан је рекао да је циљ колоније да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу, тако и у околини.

Умјетници ће током дводневне ликовне колоније имати задатак да насликају по два платна, а можда и више у зависности од сензибилитета умјетника.

“Вјерујем да ће пронаћи инспирацију у природи и самом амбијенту платана, фонтане и свега што Градски трг чини препознатљивим, те да ће својим дјелима обогатити фундус галерије у нашем граду”, поручио је Сакан.

Иницијатор ове манифестације Горан Чупић рекао је да ће умјетници током колоније моћи да размијене мишљења о радовима, да сумирају утиске и да настала дјела изложе.

Учесници пете ликовне колоније су: Горан Чупић, Бранко Русмир, Дајана Недић, Ивана Стаменковић, Дара Божичковић, Марија Жупљанин, Санела Поповић, Сања Маљак, Нина Драгољевић, Марија Тодоровић, Анђела Тодоровић, Дарија Дукић и Горјана Буквић.

Организатори Ликовне колоније “Котор Варош 2022” су Јавна установа “Центар за културу, спорт и информисање” и општина Котор Варош, а покровитељи Хотел “Хајдучке воде”, пољопривредна апотека “Агро-Јурић”, “Јата” д.о.о., “Елинг Инжињеринг” и компанија “Блицнет”.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button