КОТОР ВАРОШ, 28. ФЕБРУАРА – Нови директор Шумског газдинства /ШГ/ “Врбања” Котор Варош Ненад Пезеровић рекао је Срни да је неопходно у наредном периоду значајно подићи ниво производње како би се реализовале текуће обавезе и задовољили локални дрвопрерађивачи, а уједно и ријешена дуговања из претходног периода.

Пезеровић је нагласио да је приоритетан задатак санација постојећег стања, јер је которварошко газдинство у врло тешкој ситуацији.

„Само максималним ангажманом свих радника и одговорним пословањем можемо постићи напредак, а у том погледу планирам ангажовати и неке нове извођаче како би побољшали ниво производње“, поручио је Пезеровић.

Једно од највећих дуговања Шумског газдинства “Врбања” је према општини Котор Варош по основу продаје шумских дрвних сортимената, а укупни акумулирани дуг износи преко 1,5 милион КМ, што у знатној мјери отежава пуњење буџета и реализацију планираних инфраструктурних пројеката.

„За превазилажење свих проблема неопходно је да кренемо рјешавати дуговања, која нису мала. Искрено се надам доброј сарадњи са руководством општине и ресорним мнистарством, јер само заједничким ангажманом и разумијевањем можемо стабилизовати пословање газдинства“, закључио је Пезеровић.

Пезеровић је именован за директора ШГ „Врбања“ средином мјесеца, након што је са те функције смијењен Санел Радмановић.

Радмановић је на челу которварошког Шумског газдинства провео непуна 22 мјесеца, а смијењен је одлуком Владе Републике Српске јер није успио побољшати пословни резултат.