КОТОР ВАРОШ, 21. МАРТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и предсједник Удружења „Центар за обнову и развој села“ Крушево Брдо Горан Ивановић потписали су данас уговор о закупу просторија старе школе у Крушеву Брду.

Након потписивања уговора Ивановић је рекао да су заједничким напорима мјештана Крушева Брда и бројних донатора успјели да сачувају стару школу од пропадања.

„Стару школу смо ставили у функцију, направили смо завичајни музеј, а намјера нам је да ту упражњавамо и друге активности. У разговору са начелником Саканом договорили смо да и ове године са поставком експоната овог краја учествујемо у обиљежавању Дан општине“, истакао је Ивановић.

По његовим ријечима предност Удружења„Центар за обнову и развој села“ је што у току годину имају бројна културна дешавања.

„Уколико добијемо позитиван одговор за реализацију пројеката на које смо аплицирали у овој години нема сумње да ћемо обогатити туристичку понуду Крушева Брда кроз идентификацију природних љепота овог краја, а изградњом надстрешница и мостића, уз организацију школа у природи, олакшаћемо приступ одређеним локацијама“, нагласио је Ивановић.

Начелник Сакан каже да је ријеч о Удружењу које баштини обичаје и традицију Крушева Брда са жељом да ту традицију наставе и млађи нараштаји, како не би заборавили своје поријекло.

„Желим им да наставе са успјешним радом и да чувају обичаје и традицију. Општина ће у границама својих могућности подржати рад овог Удружења, прије свега у реализацији пројеката руралног развоја и туризма, који су од значаја за просперитет Крушева Брда“, закључио је Сакан.

Ивановић се захвалио Сакану и његовим сарадницима на досадашњој подршци и том приликом му уручио пригодан поклон.