Мјесна заједница Котор Варош организовала је промоцију  књиге „ПРАВНИ МОЗАИК СУДСКИХ ОДЛУКА“ -II дио – aутора Жељка Бубића.

Промоција је одржана у петак, 23. јуна 2023. године, са почетком у 19 часова у Парохијском дому у Котор Варошу.

О књизи су говорили:

проф. др Остоја Ђукић (рецензент),

мр Станко Тепић (рецензент) и

Жељко Бубић  (аутор).

Ријеч је књизи која је настала као плод ауторовог дугогодишњег рада у адвокатури. Ова књига представља и наставак прве књиге која је изашла 2018. године и која је промовисана широм Републике Српске и Србије.

У овој књизи аутор је желио да на једном мјесту систематизује само дио судских одлука из богате адвокатске праксе, коју је вршио адвокатским заступањем на разним правним инстанцама у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Књига је практичне и употребне вриједности свим лицима која из ове збирке могу да добију потребна сазнања о судском поступку. Књига представља примјену права у пракси што је најбољи показатељ развоја друштва и друштвених токова у контексту правне државе и институције правног поретка.

Рецензенти књиге су:

проф. др Остоја Ђукић,

мр Станко Тепић и

Лазар Бабић, адвокат из Београда.

Жељко Бубић, рођен је 1981. године, дипломирао на Правном факултету у Бањој Луци. По дипломирању био је адвокатски приправник до 2009. године, када полаже правосудни испит на Врховном суду РС.

Након положеног правосудног испита у истој канцеларији двије године ради у својству стручног сарадника за правне послове до  2011. године, када испуњава законом прописане услове за упис у Именик адвоката Адвокатске коморе Републике Српске. 2011. године у Бањој Луци оснива властиту адвокатску канцеларију у 29. години живота у којој и данас ради.

Током више од петнаест година у адвокатури сарађивао је са највишим правним ауторитетима, универзитетским професорима, вршио најтежа заступања правних и физичких лица, и скоро да нема правосудне институције у БиХ у којој није пружао услуге адвокатског заступања за своје клијенте.