Kotor VarošVijesti

Прикупљено 139 доза крви

КОТОР ВАРОШ, 8. ЈУЛА – У данашњој акцији добровољног давања крви у Котор Варошу прикупљено је 139 доза ове течности за потребе Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

Секретар општинског Црвеног крста Санела Кучук рекла је да су се за трећу овогодишњу акцију пријавиле 174 особе, од којих 35 није могло дати крв из здравствених разлога.

„Ово показује да су мјештани Котор Вароша савјесни и спремни да помогну. Посебно смо поносни на једанаест суграђана који су први пут доборовољно дали крв“, истакала је Кучукова.

Она је нагласила даје у Котор Варошу све више добровољних давалаца крви, што је гаранција да ће увијек бити довољно ове течности.

Јасмин Варошић, који је познат као велики заљубљеник у природу, каже да ће наставити даривати крв све док га здравље служи и ту је за свакога коме буде требала помоћ.

„Препоручујем свима да дарују крв, јер неће имати никакве посљедице по здравље“, поручио је Варошић, који је данас крв дао двадесети пут.

Предсједник Комисије за анимирање добровољних давалаца крви Црвеног крста Котор Варош Душко Васиљевић рекао је да су грађани овог мјеста показали одговорност и солидарност да помогну другима.

„Континуирана едукација, информисање и подизање свијести грађана о значају добровољног давања крви, једини је начин за постизање жељеног циља, а то је да пацијент не чека крв, већ да крв чека пацијента“, истакао је Васиљевић.

У Котор Варошу има више од 800 добровољних давалаца крви, а данашњу акцију организовао је општински Црвени крст, уз подршку привредника и локалне управе.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitaj i ovo :
Close
Back to top button