Kotor VarošVijesti

СДС Масловаре обиљежио 32 годинe од оснивања странке у Котор Варошу

“Тог 8. септембра 1990. године у Масловарама се окупила перјаница српског народа тадашње Босне и Херцеговине која је одлучила да свом народу врати права и достојанство једног конститутивног народа. Све је то резултирало покретом уједињења Срба који је добио назив Српска демократска странка”.

Овим ријечима уз видео прилог оснивања Српске демократске странке у Масловарама 1990. почело је обиљежавање 32 годинe од оснивања СДС-а у Масловарама. Присутнима су се обратили Александра Крагић у име домаћина и Младен Тривуновић предсједник ОО СДС-а Котор Варош.

”Увијек кад смо кампању почињали у Масловарама имали смо добар резултат. Прије пар дана смо имали трибину у Котор Варошу а обиљежавање 32 годинe од оснивања Српске демократске странке ћемо наставити по мјесним одборима” – изјавио је Младен Тривуновић, предсједник ОО СДС Котор Варош.

СДС Котор Варош има два кандидата за НСРС Снежану Мирковић и Недељка Гламочака. “Захваљујем се домаћинима на дочеку, Масловаре су од посебног значаја за СДС у Котор Варошу јер је ту основана наша странка” – изјавила је Снежана Мирковић кандидат за народног посланика.

Недељко Гламочак, актуелни народни посланик у НСРС, један је од свједока величанственог скупа у Масловарама 1990. године се у свом обраћању присјетио тадашњих дешавања. ”Српска демократска странка је тада успјела да заштити Србе да не доживе страдања која су доживјела у претходном рату те да не подијели Србе и да створи Републику Српску која је међународно призната Дејтонским мировним споразумом” – рекао је Гламочак.

Далиборка Нарић је указала на значај сарадње са вишим нивоима власти и тешкоће са којима се сусреће наша општина јер нема подршку Владе РС. “Позивам вас да гласате за наше кандидате за Народну скупштину Републике Српске, кандидата за предсједника РС Јелену Тривић и Мирка Шаровића кандидата за члана Предсједништва БиХ” – поручила је Далиборка Нарић која је једини кандидат за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Котор Вароша.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button