Kotor VarošVijesti

Служен помен српским борцима из Грабовице

КОТОР ВАРОШ, 19. ЈУЛА – У которварошкој мјесној заједници Грабовица данас је служен помен за 31 погинулог борца Војске Републике Српске из овог мјеста.

Богослужење и парастос је служио парох шипрашко-грабовачки Божидар Kуртиновић.

На Спомен-плочу погинулим борцим Грабовице вијенце су положили начелник Котор Вароша Зденко Сакан и представници општинске Борачке организације.

„Не смијемо заборављати немиле догађаје из прошлости. Наша је обавеза да се молитвено окупљамо на мјесту њиховог страдања најмање једном годишње“, истакао је Сакан.

Предсједник општинске Борачке организације Миладин Савановић је рекао да је обавеза свих, а нарочито млађе популације, да његују културу сјећања на борце Војске Републике Српске /ВРС/, који су дали живот за вјеру и слободу свог народа.

„Они су дали живот за Републику Српску и наша дужност је да их се са поносом сјећамо и да бринемо о њиховим потомцима, као и о ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима ВРС“, поручио је Савановић.

Он је нагласио да су српски борци то заслужили, јер да није било њих питање је да ли би Срби живјели на овим просторима.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitaj i ovo :
Close
Back to top button