КОТОР ВАРОШ, 18. МАЈА – Службеници Полицијске станице Котор Варош одржали су данас предавање ученицима Средњошколског центра /СШЦ/ “Никола Тесла” о могућностима и начину уписа у Средњу школу унутрашњих послова.

Командир Полицијске станице Котор Варош Драган Божичковић рекао је да је све направљено како би се полицијски садржаји приближили потенцијалним кандидатима.

“Циљ ових активности јесте да се ученици кроз непосредни разговор упознају са условима које морају испуњавати да би уписали средњу школу унутрашњих послова, али и да се упознају и са другим детаљима, системом школовања у Средњој школи унутрашњих послова”, истакао је Божичковић.

По његовим ријечима промоција је постигла циљ, асредњошколци су упознати са опусом рада људи од закона.

“Кроз едукацију и образовање до будућег кадра и плаве униформе, то је циљ промоције средње школе унутрашњих послова и по завршетку загарантован је посао, али и прилика за даљу специјализацију. У служби грађана, спречавању криминала и спровођењу закона, то ће бити основне водиље будућих полицијаца након завршетка средње школе унутрашњих послова”, поручио је Божичковић.

Слиједи сада и расписавање позива за средњошколце за препис из другог у трећи разред, односно у Средњу школу унутрашњих послова.

Трајаће до краја августа, а позив ће бити расписан већ почетком јуна. Након средње школе најбоље у класи чекају разне могућности.