Vijesti

У школским клупама 140 првачића

КОТОР ВАРОШ, 1. СЕПТЕМБРА  – У централној Основној школи „Свети Сава“, њеним подручним одјељењима у Врбањцима, Забрђу и Присоју, и у подручним школама у Масловарама и Шипрагама у нову школску годину уписано је140 првачића.

У централној основној школи „Свети Сава“ у Котор Варошу и подручним школама извршене су неопходне припреме за почетак наставе.

Директор школе Душан Петрушић рекао је да је број уписаних првачића /109/ у централној школи већи у односу на претходну школску годину.

„Ове године имамо осам више уписаних првачића у централној основној школи, а сви они су распоређени у четири одјељења”,нагласио је Петрушић и додао да је формирано по једно подручно одјељење у школама у Присоју /3/, Забрђу /2/ и Врбањцима /7/.

Поред централне Основне школе „Свети Сава“ настава је данас почела и у Основним школама „Петар Петровић Његош“ у Масловарама и „Петар Кочић“ у Шипрагама.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан честитао је данас свим которварошким ученицима почетак нове школске године, а првачићима, по традицији, уручио пригодне поклоне.

Сакан је посебно пожелио првачићима да успјешно савладају све препреке које током школовања буду имали и да се лијепо друже, поручивши да ће Општинска управа учинити све на стварању што бољих услова у школама.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button