Kotor VarošKulturaVijesti

Audicija za takmičenje “Ritam Evrope”

Audicije za najveće dječije muzičko takmičenje ovog tipa u Evropi za djecu i omladinu „Ritam Evrope“ počinju.

Audicija u opštini Kotor Varoš će se održati u srijedu 09.03.2022. godine u 12 časova.

“Ritam Evrope” je najveće dječije muzičko takmičenje u zemlji, namenjeno takmičarima uzrasta od 14 do 21 godine, deci i omladini Republike Spske, koja su vrhunskog talenta za pevanje i ples. Podršku deci i omladini Srpske kroz ovaj televizijski format najveći ove vrste u zemlji daju i ambasadori zemalja Evrope, Evropske Unije, Australije, i Izraela.
Program “Ritam Evrope” će se u 2022. godini emitovati uživo na Radio Televiziji Republike Srpske.
Odabrani će imati priliku da svoj vrhunski talenat za pevanje i ples usavršavaju tokom sedmomesečnih priprema, sa trenerima glasa kao i umetničkim direktorima scenskog performansa programa „Ritam Evrope“.
Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija, žirija gradova i opština učesnika televizijskog programa „Ritam Evrope“ i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale televizijskog prenosa biće emitovano u direktnom prenosu na Radio Televiziji Republike Srpske (RTRS). Sve propozicije takmičenja nalaze se na sajtu www.theeurope.eu .
Upravo, iz tog razloga krucijalno je da škole, kulturno umetnička društva, dirigenti horova, umetnički direktori i drugi iz sveta plesa i muzike selektuju najkvalitetniju decu i omladinu za audiciju, kako bi od najboljih, produkcija programa “Ritam Evrope” odabrala najbolje koji će braniti boje svoje opštine i jedne ambasade koja im bude dodeljena od strane organizatora televizijskog prenosa.
Deca i omladina mogu se prijaviti slanjem poruke na instagram nalogu @ritamevrope ili broj telefona
00381606555013 (viber/whatsaap). Deca koja se prijavljuju za pevanje treba da pošalju video ne duži od 1 minuta izvodeći pesmu po želji bez matrice ili prateće muzike, prethodno se predstavivši imenom i prezimenom, godinom rođenja i gradom iz kojeg dolaze. Deca koja se prijavljuju za ples ne šalju video, već samo poruku. Poruka treba da sadrži njihovo ime i prezime, godinu rođenja, grad iz kojeg dolaze. Ukoliko se prijavljuju kao plesna grupa, mogu se prijaviti sa jednog naloga tako što će u poruci napisati sve ove podatke za svakog od člana grupe. Plesači sa sobom na flešu (USB) treba da ponesu muziku uz koju će igrati i plesati.
Ukoliko deca iz bilo kojih razloga nisu u mogućnosti da se prijave, mogu se pojaviti na samoj audiciji u svom gradu i predstaviti svoj talenat u pesmi ili plesu.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button