KOTOR VAROŠ – Da su pravi prijatelji najveći oslonac, potvrđuju i članovi čak 11 moto-klubova banjalučke regije, koji su odlučili da obraduju novim skuterom kolegu Darka Kretića, koji je inače lice sa invaliditetom.

Naime, Darko je rodom iz Kotor Varoša, gdje i živi, a godinama već za svakodnevno funkcionisanje koristi skuter koji je već dotrajao.

Prema riječima njegovih prijatelja, Darku je novi skuter prijeko potreban, te su oni odlučili da pokažu da su pravi prijatelji uvijek tu jedni za druge.

Hladno vrijeme i kiša danas ih nisu spriječili da se okupe u Banjaluci i zajedno s poklonom za Darka krenu put Kotor Varoša.

Dalibor Radetić, jedan od pokretača ove akcije,   za “Nezavisne novine” ističe da je inicijativa za ovu humanu akciju krenula spontano i to, kako kaže, dok su sjedili na kafi. Vidjeli su da njihov kolega na društvenim mrežama objavljuje da ima neki stari skuter, te da je on u veoma lošem stanju.

“Taj skuter njemu služi za svakodnevno funkcionisanje, odnosno on njime ide i u prodavnicu, doktoru, ali i na okupljanja koja mi organizujemo”, rekao je Radetić.

Kako dodaje, iznos su podijelili na jednake dijelove, a velika pomoć im je bio i vlasnik lokalnog “Yahama” šopa.

“Bojan Majkić je donirao potpuno besplatnu registraciju, ali je i nama pomogao pri kupovini jer je cijena bila manja, a našem prijatelju Darku smo obezbijedili redovno servisiranje ovog skutera”, kaže Radetić.

Darko Kretić za “Nezavisne” ističe da su ga emocije i te kako savladale kada je ugledao svoje kolege i shvatio kakvu ekipu prijatelja ima oko sebe.

“Imati ovakve prijatelju oko sebe je zaista nemjerljivo. Ovo mi daje vjetar u leđa da nastavim da se borim za život”, rekao je Kretić.

(D.Petrušić)