Vijesti

Dani Kruševa Brda u Đurđevu

Sedma svečana Skupština i šesta po redu manifestacija “Dani Kruševa Brda” održana je u subotu u organizaciji Zavičajnog udruženja “Kruševo Brdo”. U Đurđevo se ovim povodom u subotu okupilo više od 400 članova ovog udruženja, doseljenika i potomaka iz ovog mjesta u okolini Kotor Varoša u Republici Srpskoj i njihovih gostiju.
“Presretan sam, došli su mi ljudi iz zavičaja i sa svih strana i oni se ovom prilikom upoznaju sa svojim zavičajem i uspostavljaju kontakte” – rekao je Jerko Marić predsjednik ZU “Kruševo Brdo”.
Večeri su prisustvovali predstavnici opštine Žabalj, pokrajinske Vlade i grada Novog Sada kao i rado viđeni gosti iz zavičaja.

“Kruševo Brdo je jedna od 10 mjesnih zajednica u Kotor Varošu i unazad 50 godina je doživjela ekonomsku migraciju tako da ih je danas svega 45 a većina ih je odselila upravo u Srbiju” – rekao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.
Nakon svečane skupštine prisutnima su se obratili zvaničnici i uručena su priznanja svima koji su pomogli rad zavičajnog udruženja Kruševo Brdo uz kulturno zabavni program i izvorne pjesme iz zavičaja.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button