Kotor VarošSportVijesti

Fudbalski veterani Kotor Varoša drugi u Sokobanji

Fudbalski veterani Kotor Varoša osvojili su drugo mjesto na Međunarodnom turniru u malom fudbalu u Sokobanji, koji je proteklog vikenda okupio osam ekipa iz Srbije, Rumunije, Makedonije i Republike Srpske.

U finalnom duelu su odmjerili snage sa veteranima iz Apatina, koji su slavili nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca /3:2/, pošto je regularni dio završen bez pobjednika /0:0/.

U grupnoj fazi su Kotorvarošani ostvarili tri trijumfa bez primljenog gola, tako da je nagrada za najboljeg golmana turnira zasluženo pripala Savi Kerezoviću. Iako su mečevi imali takmičarski značaj oni su, prije svega, bili prijateljskog karaktera jer su ostvarena nova poznanstva koja imaju za cilj njegovanje bratskih odnosa sa ekipama iz regiona.

Član kotorvaroške ekipe fudbalskih veterana Dragiša Jurić zahvalio je domaćinima za gostoprimstvo i pozvao bratske ekipe na 5. Međunarodni turnir prijateljstva koji će krajem septembra biti održan u Kotor Varošu.

,,Ove godine očekujemo učešće osam ekipa iz Srbije, Austrije, Slovenije i Republike Srpske, što naš turnir čini jedinstvenim na prostoru bivše Jugoslavije“, istakao je Jurić.

Domaćin trodnevnog druženja potrudio se da sve protekne na visokom nivou, a nagrade i poklone za sve učesnike uručio je predsjednik Udruženja fudbalskih veterana iz Sokobanje Goran Frankulović.

,,Mislim da je ovdje najvažnija stvar druženje i održavanje prijateljstava, koja su bila stvorena u nekom prethodnom periodu. Ova tradicija će se nastaviti i u godinama koje slijede, a tražićemo još prostora da je poboljšamo“, rekao je Frankulović.

Tokom boravka u Srbiji fudbalski veterani Kotor Varoša su naišli na izuzetno gopstoprimstvo u opštinama Mali Zvornik i Paraćin, gdje su uručili prigodne poklone predsedniku opštine Mali Zvornik Zoranu Jevtiću i šefu administrativne službe ove opštine Mladenu Periću, kao i odbornicima u Skupštini opštine Paraćin Tomislavu Šaletiću i Bogdanu Babiću.

,,Našoj braći i ovim divnim ljudima iz Kotor Varoša su vrata naše opštine uvijek otvorena, jer smo mi jedan narod koji Drina samo geografski razdvaja“, poručio je šef administrativne službe opštine Mali Zvornik Mladen Perić.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button