Za projekte mladih 14.400 KM

KOTOR VAROŠ, 19. APRILA - Omladinska banka će u naredna četiri mjeseca finansirati realizaciju šest projekta neformalnih grupa mladih sa područja opštine Kotor Varoš.

Riječ je o projektima koji će direktno ili idirektno uticati na poboljšavanje položaja mladih, a biće realizovani u gradskom području i u mjesnim zajednicama.

Koordinator programa Fondacije "Mozaik" Sanja Kojić istakla je da je ukupna vrijednost šest projekta 14.400 KM, koje su zajednički obezbijedili opština Kotor Varoš (5.450 KM) i Fondacija "Mozaik" (8.950 KM), a neformalne grupe mladih su obezbijedile dodatna sredstva mobilizacijom lokalnih resursa.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je rekao da se realizacijom ovih projekata nastavlja uspješna saradnja sa Omladinskom bankom.

"Realizacijom pomenutih projekata pomažemo mladima da budu aktivniji i da volonterskim angažovanjem pokažu da su resurs koji zaslužuje podršku", zaključio je Sakan.

U mjesnoj zajednici Kotor Varoš planirana je realizacija projekta "Uređenje igrališta Radničkog univerziteta", koji obuhvata zamjenu reflektora i postavku novih tribina.

Na igralištu pored Osnovne škole "Sveti Sava" u Kotor Varošu biće postavljeni solarni reflektori i uređene zelene površine u okviru projekta "Zasijajmo punim plućima", u mjesnoj zajednici Grabovica biće realizovan projekat "Proljećno osvježenje", u okviru kojeg će biti postavljene košarkaške table , nove tribine i zaštitne mreže iza golova na igralištu pored Osnovne škole.

"Edukacijom do zdravlja ljudi i manje napuštenih pasa" je projekat kojim će se pokušati riješiti problem napuštenih pasa.

"U tri mjeseca trajanja projekta organizovaćemo besplatne veterinarske preglede za sve pse na Gradskom trgu, zatim igraonice sa ciljem podizanja svijesti o brizi i odgovornosti te sigurnije interakcije sa psima, a izvršićemo i sterilizaciju šest uličnih pasa", rekla je voditelj projekta Svjetlana Trifunović.

"Gitara i ozvučenje za pokretanje škole gitare" naziv je projekta u okviru kojeg će biti otvorena škola gitare zbog sve većeg interesovanja mladih, a u okviru projekta "Vrijediš koliko jezika govoriš" u mjesnoj zajednici Vrbanjci biće organizovan tromjesečni kurs italijanskog jezika.