Kotorvaroška "kotlićijada" okuplja rekordan broj ekipa

KOTOR VAROŠ, 20. APRILA /SRNA/ - "Već sada je izvjesno da će ovo biti najposjećenija kotlićijada do sada, a trenutno je prijavljeno preko 80 ekipa u takmičarskom dijelu", rekao je Miodrag Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš.

Po njegovim riječima najviše ekipa je iz Kotor Varoša, a dolazak su najavile ekipe iz Austrije, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Kotlićijada se održava sutra (nedjelja) na Gradskom kupalištu "Bjeline" sa početkom u 08.00 časova.

"Očekujemo i značajan broj ekipa u revijalnom dijelu, a svi posjetioci će moći besplatno da degustiraju lovačke i ribolovačke kotliće", naglasio je Petrović.

Opština Kotor Varoš obezbijedila je točeno pivo i začine za sve koji budu učestvovali u takmičarskom i revijalnom dijelu ove manifestacije.

Za učesnike koji će se takmičiti u pripremanju ribolovačkog kotlića obezbijeđene su dovoljne količine ribe, za najuspješnije ekipe predviđeni su pehari, diplome i robne nagrade, a najteži zadatak imaće stručni žiri koji treba da odabere pobjednike u obje kategorije.

"Kotorvarošku kotlićijadu", koja se održava u okviru obilježavanja 24. aprila - Dana opštine, organizuje opština u saradnji sa Turističkom organizacijom ove lokalne zajednice, Sportsko-ribolovnim društvom "Kotor Varoš", te lovačkim udruženjima sa područja opštine, "Uzlomac", "Jelovka" i "Borčići".