Odbornici SO Kotor Varoš odlučili da Zlatna povelja pripadne Saši Petroviću

KOTOR VAROŠ, 23. APRILA - Odbornici Skupštine opštine /SO/ Kotor Varoš danas su na posebnoj sjednici jednoglasno odlučili da Zlatnu povelju povodom Dana opštine - 24. aprila posthumno dodijele najmlađem majoru Vojske Republike Srpske /VRS/ Aleksandru Saši Petroviću.

Na brojnim ratištima se isticao svojim junaštvom i hrabrošću, a sa nepune 23 godine postao je najmlađi major VRS komandujući čuvenim Drugim bataljonom 22. Pješadijske brigade.

Za postignute pojedinačne i kolektivne uspjehe u radu zahvalnice će dobiti direktor farmaceutske kompanije "Hemofarm" Biljana Marković, predsjednik udruženja mladih "Heroj" Đorđe Bojić, trener karate kluba "Ipon" Branko Petrović, projekt oficir u organizaciji CRS Goran Novković i humanista Dalibor Višić.

Posebno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju opštine Kotor Varoš biće dodijeljeno bivšem ministru za izbjeglice i raseljena lica u Vladi Republike Srpske Davoru Čordašu.

Odbornici su usvojili Program rada JU "Centar za socijalni rad", JU "Centar za kulturu, sport i informisanje", JZU Dom zdravlja "Sveti Pantelejmon" i Turističke organizacije opštine Kotor Varoš za 2019. godinu.

Ovogodišnji plan kapitalnih investicija i plan za period 2019.-2023. godine su usvojeni jednoglasno, kao i godišnji plan implementacije Strategije razvoja opštine i plan za period 2019.-2021. godine.

Za rad sportskih klubova iz opštinskog budžeta za 2019. godinu biće izdvojeno 90.000 KM i za korištenje termina i treninga u sportskoj dvorani i sali centralne Osnovne škole 40.000 KM.

Usvojena su rješenja o imenovanju načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove (Slobodan Gelić), Odjeljenja za prostorno uređenje (Boris Marković), Odjeljenja za opštu upravu (Slaven Momić) i Odjeljenja za privredu (Srđan Ćorić).