Održan Sabor lovaca : Sledeće nedjelje izbor predsjednika

Na osnovu dopisa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede od 01. juna 2020. godine u kojem se traži otklanjanje nedostataka u funkcionisanju Lovačkog udruženja "Uzlomac" i hitno provođenje procedure izbora rukovodstva danas je održan Sabor lovaca u Kotor Varošu. 

Sabor lovaca je sazvao aktuelni predsjednik LU "Uzlomac" Nedeljko Glamočak i održan je u lovačkom domu danas 21.06.2020. godine a jedina tačka dnevnog reda je dogovor oko zauzimanja stavova u prevazilaženju stanja u udruženju u skladu sa uputstvima resornog ministarstva.
Nakon održane rasprave dogovoreno je da se sledeće nedelje ponovo održi Izborna skupština jer ona na kojoj je za predsjednika izabran Milan Vasiljević nije održana u skladu sa zakonom.Ukoliko ni tada nijedan kandidat ne bude imao većinu ponovo će se održati izbori delegata po lovačkim sekcijama.

"Radi prevazilaženja nastalog stanja i realne opasnosti da nam ministarstvo oduzme lovište i zbog nefunkcionisanja organa udruženja ja neću biti kandidat za predsjednika i koga god skupština izabere trebamo prihvatiti bez žalbi kako bi ispoštovali rokove u nalogu ministarstva i sačuvali lovište i udruženje" - izjavio je Nedeljko Glamočak za naš portal.
Glamočak je dodao da je i u ovakvim okolnostima u udruženju kada se godinu dana nije održala skupština niti zasjedali drugi organi udruženja na vrijeme uradio i predao lovnu osnovu i godišnji plan sa gazdovanjem lovišta tako da se odmah po izboru predsjednika udruženja lov može pustiti.