Одржана скупштина Борачке организације Котор Варош

Општинска борачка организација Котор Варош одржала је данас 24. јуна (сриједа) редовну другу годишњу сједницу Скупштине у просторијама борачке организације Котор Варош са почетком у 10,00 часова.
На овогодишњој сједници нашла су се бројна питања која се редовно разматрају на оваквим сједницама као што су Извјештај о раду за претходну и Програм рада за ову годину, али су разматрана и актуелна питања из области борачко-инвалидске заштите.

Сједницом је руководио предсједник Скупштине, Миладин Савановић, док му је у раду помагало радно Предсједништво које су чинили Предсједник Предсједништва Госто Тривуновић и предсједник Одбора ратних војних инвалида Невенко Мијић. 
Скупштини je, осим делегата, присустовао и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан који је овом приликом и похвалио сарадњу Општинске борачке организације и локалне управе.

Сједница је почела, како и доликује, минутом ћутања за све погинуле и умрле борце као и чланове Општинске борачке организације Котор Варош.

Након усвајања Записника са претходне сједнице, што је и била прва тачка дневног реда, разматран је Извјештај о раду Борачке организације за 2019. годину, који је након краће расправе и допуна чланова Скупштине једногласно усвојен. Уз Извјештај о раду усвојени је и Финансијски извјештај за 2019. годину.

Скупштина је разматрала Програм рада за 2020. годину који је, послије конструктивних допуна чланова Скупштине, такође усвојен. Под текућима питањима тражено је да се прецизирају активности које ће бити приоритет борачке организације и начин њихове реализације.

Било је приједлога чланова скупштине да се ова организације покуша изборити да се законом дефинише посебан статус у односу на друге организације од посебног инетереса.

„Из тог статуса произилази и однос власти према самој организацији и поштовање наших резултата у стварању Републике Српске који су, свакако, од историјског значаја. Ми смо те захтјеве већ упутили према надлежнима и наравно да ћемо се трудити да то остваримо“, рекао је предсједник општинске Борачке организације Котор Варош, Миладин Савановић.