Mladi Kotorvarošani posjetili Novi Sad i Petrovaradinsku tvrđavu

Mladi iz Kotor Varoša posjetili su jedan od najljepših gradova u regionu, popularnu “srpsku Atinu”.

Obilazak grada i Petrovaradinske tvrđave, uz neizbježni izlazak u pabove i klubove u čuvenoj ulici Laze Telečkog, bio je dio programa u kojem je u novoizabranoj Evropskoj prijestonici kulture uživalo pedesetak Kotorvarošana i mladih iz nekoliko drugih opština.

Uz Petrovaradinsku tvrđavu, mladi su obišli i najveći tržni centar u Srbiji, “PROMENADA”. Tu su i obilazak centra grada, spomenika Svetozaru Miletiću, čuvene novosadske Katedrale, Dunavskog parka i Novosadskog keja. Dio učesnika je obišao i gradski stadion “Karađorđe”,  novosadsku dvoranu “Spens” i novosadski Kampus.

Čuveni novosadski pabovi i barovi kao što su “Lazino kafanče”, “Tata-brada”, “Lazino sokače”, Šemrok, “Saint-tropez” ugostili su naše mlade sugrađane, pune energije i mladalačkog duha.

“Putovanje je prošlo u najboljem redu, i svi ciljevi su ispunjeni. Posebna zahvalnost našem kotorvaroškom gitaristi Predragu Ilešu što je prilikom prevoza i na Novosadskom keju svojim pjevačkim i sviračkim sposobnostima uveseljavao učesnike. Jedina žal ostaje što nismo mogli uklopiti da posjetimo i Sremske Karlovce. Naše Udruženje nastavlja djelovati u smjeru da život naših sugrađana učini zanimljivijim i sadržajnim. Putovanje mi je novo iskustvo sa aspekta organizacije, a mnogo novih putovanja, ali i brojnih drugih aktivnosti je u planu”, navodi u izjavi za naš portal Aleksandar Lujić, organizator putovanja u Novi Sad.

Dvodnevnu posjetu “srpskoj Atini” organizovalo je Udruženje mladih “Heroj” iz Kotor Varoša uz partnerski odnos sa Klubom studenata Fakulteta političkih nauka i organizacijom Nova perspektiva studenata treće godine socijalnog rada.

Prevoz je obavljao Golub prevoz, na jako kvalitetan način uz profesionalno vozilo i profesionalnog i ljubazbog vozača kakav je Milan Novaković.

Kotorvarošani su bili smješteni u “Siti” hostelu koji se nalazi na idealnoj lokaciji, u blizini svih značajnih objekata i sadržaja u gradu.

Akcenat putovanja je bio u obilasku grada, druženju, upoznavanju i eventualnom šopingu, i s tim ciljem su izbjegnute posjete političkim institucijama, kako gradskim, tako i pokrajinskim.

Putovanje se trebalo odvijati od 21. i 22. marta 2020. godine, ali je zbog izbijanja epidemije Covid-19  virusa pomjereno za tri mjeseca, odnosno na 20. i 21. jun.