Tri nova slučaja virusa u Kotor Varošu : U RS 62 pozitivne osobe

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa, prema informacijama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, testirano je 375 osoba, a još 62 osobe su zaražene koronavirusom.

U pitanju je 17 lica iz Banjaluke, po šest iz Prijedora i Zvornika, pet iz Srpca, četiri iz Teslića, po tri iz Kozarske Dubice, Kotor Varoša i Mrkonjić Grada, po dva u Modriči, Doboju i Laktašima, te po jedno iz Ljubinja, Foče, Milića, Vlasenice, Јezera, Ugljevika, Trebinja, Prnjavora i Kneževa.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.037 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 121 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.294 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 35.326 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 117, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 44, a u opštim bolnicama 73.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 174.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.773 osoba, a nadzor je završen kod 36.464 osoba. 

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković istakao je da novozaraženi imaju blažu kliničku sliku, ali je neizvjesno kakva će ona biti ubuduće.

On je na konferenciji za novinare naveo da je epidemiološka situacija pogoršana, te da je neophodno pridržavanje propisanih mjera da bi ostala pod kontrolom.

Zeljković je dodao da je primjetno nepoštovanje propisanih mjera, prije svega držanja fizičke distance i pravilnog nošenja maske.