Изградња водовода у Шибовима тече предвиђеном динамиком

КОТОР ВАРОШ, 30. ЈУНА – На састанку начелника општине Котор Варош Зденка Сакана и представника Комуналног предузећа „Бобас“ закључено је да радови на реализацији пројекта „Проширење примарне водоводне мреже Град – Забрђе – Шибови“ теку предвиђеном динамиком.

Пројектом је предвиђена изградња водовода према насељу Читлук у Мјесној заједници Забрђе у дужини од 5100 метара, која ће омогућити снабдијевање водом 110 домаћинстава.

Пројекат „Проширење примарне водоводне мреже Град – Забрђе – Шибови“ реализује се у три фазе.

„У првој фази је постављен цјевовод од фабрике „Сим Техник“ до раскрснице „Шибови“ у дужини од 700 метара, а затим и до насеља Читлук у дужини од 1.800 метара. Преостало је још да се уради полагање цјевовода у дужини од 2.600 метара од раскрснице „Шибови“ до насеља Присоје“, речено је на данашњем састанку.

Реализацијом овог пројекта биће обезбијеђено снабдијевање водом 440 становника овог краја и око 300 радника у два производна погона предузећа „Сим Техник“, које ће бити прикључено на овај водовод.

Реализацијом овог пројекта биће у потпуности ријешен проблем неадекватног снабдијевања питком водом у мјесној заједници Забрђе.

Радови на изградњи водоводне мреже биће окончани до краја јула. КП „Бобас“ својим будућим корисницима нуди могућност плаћања на рате трошкова прикључења на водоводну мрежу.

Galerija slika