Kotor VarošVijesti

Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama

Opština Kotor Varoš poziva sve organizacije civilnog društva (OCD) / nevladine organizacije (NVO) iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima opštine Kotor Varoš, iz sljedećih prioritetnih oblasti:

Podrška aktivnostima u oblasti zaštite i očuvanja životne sredine i djelovanje u katastrofama;

Podrška aktivnostima mladih na promociji kulture i očuvanju tradicije;

Podrška aktivnostima iz oblasti omladinskog organizovanja i zaštite prava djece;

Ukupan iznos sredstava za odobrene projekte organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama je 10.000,00 KM (po projektu od 500,00 KM do 2.000,00 KM).

Dužina trajanja svakog projekta može biti od 1 do 2 mjeseca. Projekti se trebaju provesti u periodu od 01.06.2022. godine do 01.08.2022. godine.

Učešće u ovom javnom pozivu za sredstva je otvoreno, na jednakim osnovama, za sve formalno registrovane OCD i NVO (udruženja ili fondacije) iz Bosne i Hercegovine, u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini.

Rok za predaju aplikacija je 13.05.2022. godine, do 15 časova, a sve potrebne informacije i elektronska verzija cijelog paketa prijavne dokumentacije može se pronaći na web stranici opštine Kotor Varoš u rubrici Javni pozivi ili ovdje.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button