Kotor VarošVijesti

Javni poziv za banjsku rehabilitaciju za ratne vojne invalide i članove porodica poginulih boraca

Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva radi upućivanja 1000 ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske u banjsko – klimatske zdravstvene ustanove.

Ovaj poziv se upućuje ratnim vojnim invalidima od I do X kategorije i članovima porodica poginulih boraca Odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske kojima je banjska rehabilitacija neophodna kao nastavak liječenja i oporavak u skladu sa projektom banjske rehabilitacije.

Realizacija Projekta banjske rehabilitacije trajaće do 31. oktobra 2022. godine i odvijaće se u smjenama svakih 10 dana po utvrđenim spiskovima korisnika. Pojedinačni boravak korisnika u banjsko klimatskim ustanovama trajaće 10 dana.

Pravo na banjsku rehabilitaciju u 2022. godini nemaju lica koja su to pravo koristili po Projektu banjske rehabilitacije ministarstva u pretekle tri godine kao i RVI – amputirci i paraplegičari koji su banjsku rehabilitaciju koristili putem Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u istom periodu, u skladu sa pravilnikom Fonda.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button