Uprkos lošem vremenu, juče je uspješno završen tradicionalni Vaskršnji turnir u malom fudbalu “Grabovica 2023”. Uzbudljivo je bilo u oba polufinalna meča. U prvom polufinalu “Sloga” Grabovica je savladala ekipu “Zvonini drugari” iz Zabrđa rezultatom 2:0 a u drugom polufinalu iskusnija ekipa KMF “Kotor Varoš” pobijedila je rezultatom 2:1 iako su njihovi protivnici mlada ekipa “Termo vent” imali prednost od 1:0 ali je brzo uslijedio preokret.

U finalu je viđeno dosta dobrih poteza i pogodaka a KMF “Kotor Varoš” je pokazao zašto su jedna od najboljih ekipa u regiji. Predvođeni igračima iz Premier lige BiH Trifkovićem,Matijaševićem i Vučićem lako su izašli na kraj sa domaćinima i pobijedili ih rezultatom 5:2. Treće mjesto je pripalo ekipi “Termo vent”. Najbolji igrač turnira je Milko Babić iz pobjedničke ekipe, Milen Kutić je proglašen za najboljeg golmana a Miloš Radivojević iz domaće ekipe “Sloga” Grabovica je najbolji strijelac turnira.

I ove godine kiša je omela publiku da prisustvuje završnici turnira,a u finalnoj utakmici dva puta je nestajalo i elektricne energije. Uprkos tome turnir je uspješno završen i tradicija duga preko 30 godina nastavljena.

“Zahvaljujem se svima koji su pomogli da se turnir u Grabovici održi a posebno generalnom sponzoru firmi “E-promet” iz Grabovačke rijeke. Nadam se da će nas sledeće godine poslužiti vrijeme kako bi mogli uživati u fudbalu i družiti se u našoj Grabovici” – riječi su Bojana Đekanovića organizatora turnira.

I ove godine je održana tradicionalna tucijada, koja je okupila 46 učesnika a pobjednik je Ilija Božić iz Grabovice.