Vijesti

Kotorvarošanka Cvijeta (Gelić) Knežević organizator kosijade u Bačkom Dobrom Polju, želja da organizuje i u rodnim Gelićima

Cvijeta je rođena u selu Gelići, opština Kotor Varoš, a od 1980. godine živi u Vojvodini. Predsjednik je udruženja “Vojvođanska kosidba”.

Velika želja joj je da organizuje kosijadu u rodnim Gelićima, i time obnovi i sačuva tradiciju naših predaka.

Takođe, željela bi da podstakne potencijalnu saradnju opština Kotor Varoš i Vrbas.

„Od Mojkovca pa do Bukovca čast mi je bila učestvovati na svim manifestacijama do sada. Na prvom mjestu je to što predstavljam mjesto gdje sam rođena i gdje sam ostavila svoje korijene i počela prve korake. Predstavljam tradiciju i običaje mog kraja, opstine Kotor Varoš, jer šta je čovjek bez običaja. Pokazala sam nošnju u Mojkovcu, Busijama, Surduku, Bukovcu i idem dalje. Nadam se da ću uspjeti sledeće godine da organizujem kosidbu u rodnom kraju, što mi je najveca zelja“, navodi u izjavi za naš portal Cvijeta Knežević.

Kosidbu je zavoljela kao dijete gledajući oca i djeda kako kose, a kroz život je bila učesnik mnogo kosijada širom Srbije i regiona.

Cvijeta živi u Bačkom Dobrom Polju, majka je dvoje djece i udata je za Željka Kneževića. U mladosti je nastupale za ženski  FK „Vojvodina“ i „Indeks“ iz Novog Sada.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitaj i ovo :
Close
Back to top button