Kotor VarošVijesti

Kupujte na rate uz povrat najmanje 15 % novca

Finansiranje kupovine materijala za sve vrste radova čiji je efekat ušteda energije i dalje je zahvaljujući “Tekso centru” i “Mikrofinu” moguće na rate i uz povrat minimalno 15 odsto uloženog novca.

“Tekso centar” je u saradnji sa Mikrokreditnim društvom “Mikrofin” omogućio svojim kupcima kupovinu na rate s ciljem korištenja materijala koji garantuju uštedu energije.

Kredit koji “Mikrofin” odobrava u rekordno kratkom vremenu i uz minimalne procedure moguće je koristiti za izradu fasade, izolaciju vanjskih i pregradnih zidova, podova, potkrovlja i krova, kupovinu peći i kotlova na biomasu, plinskih bojlera, toplinskih pumpi, solarnih grijača vode i rezervoara tople vode.

Ovaj finansijski aranžman na raspolaganju je i za instalaciju LED rasvjete, zamjenu prozora i vrata, ostakljenje, te kupovinu klima uređaja, frižidera, zamrzivača i kombinovanih rashladnih uređaja.

Minimalni iznos kredita je 500, a maksimalni 50.000 KM. Maksimalni rok otplate za iznos do 20.000 KM je 66 mjeseci, a iznad tog iznosa 84 mjeseca.

Prvi korak za kupovinu na kredit je uzimanje predračuna u “Tekso centru”, a potom odlazak u “Mikrofin” gdje na jednostavan i brz način slijedi obrada zahtjeva za kredit. Nakon završetka kupovine slijedi povrat 15 ili 20 odsto novca u zavisnosti od toga da li je finansiran jedan ili više programa za uštedu energije.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitaj i ovo :
Close
Back to top button