Kotor VarošVijesti

Nikada ne zaboraviti pretke koji su se borili za slobodu

Povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom predstavnici opštine Kotor Varoš i SUBNOR-a položili su danas vijence na spomen-kosturnicu poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata, te poručili da nikada ne treba zaboraviti slavne pretke koji su se borili za slobodu.

Zamjenik načelnika opštine Kotor Varoš Mladen Trivunović rekao je da nikada ne bi trebalo zaboraviti žrtve i pretke koji su pronijeli slavu po svijetu, kao odlučni borci za slobodu.

Njihova djela, kako je istakao, treba da budu trajna inspiracija sadašnjim i budućim generacijama mladih, kao svjedočanstvo nepokolebljivosti, hrabrosti i samopožrtvovanja i patriotske odanosti svojoj zemlji i svom narodu.

Predstavnik Opštinskog odbora SUBNOR-a Vojo Glavaš ukazao je na značaj obilježavanja Dana pobjede da bi se istina prenosila mlađim generacijama.

“Obaveza čovječanstva, posebno u Evropi je da se poklonimo i odamo počast žrtvama koje ne smijemo zaboraviti“, rekao je Glavaš.

On kaže da je u Narodno-oslobodilačkom ratu učestvovalo više od 1.000 boraca sa područja kotorvaroške opštine, a 155 je dalo život za slobodu.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button