Kotor VarošVijesti

Održana sjednica Privrednog savjeta opštine Kotor Varoš

Na današnjoj sjednici Privrednog savjeta članovi ovog tijela su dali pozitivno mišljenje na Odluku i izmjenama Odluke o komunalnim taksama.

Radi se o usklađivanju te Odluke sa izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama u smislu oslobađanja od plaćanja naknade za isticanje firmi.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kotor Varoš Boris Marković obrazložio je zaključak Privrednog savjeta u vezi izgradnje javnog parkinga kod fabrike „Sportek“.

On je naglasio da je u toku je izrada Regulacionog plana tog područja, čiji je naručilac preduzeće „Sportek“, te da je u toku izrada još tri regulaciona plana i to: Centar, Ripište-Bare i Ruika.

Što se tiče zahtjeva Udruženja za porodicu „Kuća radosti“ Kotor Varoš za izgradnju poslovnog objekta za lica sa posebnim potrebama zaključeno je da se do sljedeće sjednice Privrednog savjeta da odgovor oko obezbjeđenja zemljišta i drugih uslova za izgradnju toga objekta.

Na pitanje predstavnika Privredne komore Aleksandra LJuboje u vezi useljenja u novu zgradu Opštinske uprave rečeno je da se priprema novi tender za nabavku namještaja, jer je raniji, na osnovu žalbe ponuđača, poništen.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button