Vijesti

Održana sjednica Skupštine opštine Kotor Varoš

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Kotor Varoš su na današnjem zasjedanju jednoglasno odlučili da se Zlatne povelje povodom Dana opštine – 24. aprila dodijele vlasniku i direktoru fabrike obuće „Dermal“ Radenku Bubiću i generalnom direktoru kompanije „Fagus“ Miroslavu Malijeviću.

Pismenim zahvalnicama će biti nagrađeni Svetlana Narić, Auto servis „Moma“, staklorezačka radnja „Sigurnost“, preduzeće „Vujinović komerc“ i Udruženje za održivi povratak, suživot i toleranciju.
Posebnim priznanjima posthumno će biti odlikovani Miodrag Mišo Petrović, Stamenko Antonić i Pero Knežević.

Odbornici lokalnog parlamenta su su usvojili program finansiranja sporta na području opštine za 2022. godinu, a budžetom je predviđeno 140.000 KM za takmičenje klubova i korištenje sportskih objekata za trening.

Za rad savjeta mjesnih zajednica predviđeno je 10.000 KM, dok je političkim strankama odobreno 35.000 KM u ovoj godini.

Usvojeni su programi o korišćenju posebnih vodnih naknada, utroška sredstava od koncesione naknade i godišnji plan o korišćenju sredstava naknade na osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2022. godini.

Program rada JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“, Agencije za lokalni i ekonomski razvoj i Turističke organizacije opštine Kotor Varoš za tekuću godinu su usvojeni jednoglasno.

Vrijednost boda za plaćanje komunalne naknade u 2022. godini je ostala nepromijenjena /0,004 KM/.

Skupština je usvojila i izvještaje o radu JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“i JU „Narodna biblioteka“ Kotor Varoš za prošlu godinu sa finansijskim pokazateljima.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button