Kotor VarošVijesti

Održana tradicionalna “Krušebrčka Burekijada 2022.”

Održana tradicionalna “Krušebrčka Burekijada 2022.”, spremanje autentičnih krušebrčkih bureka koja je okupila brojne posjetioce, koji su uživali u pripremljenim specijalitetima.

Organizator je “Centar za obnovu i razvoj sela Kruševo Brdo” uz pomoć 21 domaćina (kojih je iz godine u godinu sve više) koji je iznio svoju domaćinsku trpezu.

Podršku je pružila Turistička organizacija Kotor Varoš, LU “Borčići” Šiprage, kao i niz drugih pojedinaca porijeklom iz Kruševa Brda.

“Održavanje Burekijade u Kruševu Brdu je već tradicija i uspjeli smo upravo kroz Burekijadu da preslikamo jedan stari zimski običaj naših predaka. Tada bi se u domaćinskim kućama uz nezaobilazne bureke okupljalo i družilo gotovo čitavo selo. Naši ljudi su po prirodi veseli i svako druženje je pratila igra i pjesma i to je sve zapravo danas Burekijada na kojoj opet domaćini iznose svoje sofre i ugošćavaju drage prijatelje. Ovo je primjer mnogima kako na našoj tradiciji možemo da gradimo jedinstveni brend i time oživljavamo naša sela”, navodi u izjavi za naš portal Goran Ivanović, organizator krušebrčke “Burekijade”.

Mještani na ovaj način žele da se podsjete nekih ranijih dana, ali i da nauče generacije koje dolaze da je ovo bio neizostavan običaj naroda Kruševa Brda. Ovo je slika domaćinskih običaja Kruševa Brda, i kao takva je preslikana u “Burekijadi”.

Manifestaciji su prisustvovali pored mještana Kruševa Brda, mještani rasuti širom svijeta, predstavnici Opštinske uprave Kotor Varoš i brojni drugi gosti.

Gosti su bili u prilici da nabave i akreditacije “Prijatelj Krušebrčke Burekijade”.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button