Vijesti

Oružane snage Bosne i Hercegovine traže 500 vojnika

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine u petak je objavilo javni oglas za prijem 500 djevojaka i mladića u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH.

Ministarstvo je saopštilo da javni oglas biti otvoren 30 dana od dana objavljivanja na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH.

Navode da će ovoj populaciji prijem “osigurati stalan i siguran posao, profesionalnu karijeru i mogućnost napredovanja u Oružanim snagama BiH”.

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u BiH, kao i iz reda ostalih.

“Ministarstvo odbrane BiH, na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladićima i djevojkama u BiH, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju izazovan posao sa sigurnom platom i mogućnost kontinuiranog profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu trećeg i četvrtog stepena, da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina i da ispunjavaju uslove konkursa raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

“Prijemom naših djevojaka i mladića u Oružane snage BiH, Ministarstvo odbrane BiH osigurava ostanak mladih ljudi u našoj zemlji ublažavajući na taj način sve prisutniji trend odliva potrebnih kadrova iz svih struktura našeg društva. Na taj način doprinosimo jačanju odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine i jačanje kapaciteta OS BiH”, poručuju iz državnog Ministarstva odbrane.

Potrebne informacije i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba) ili lično dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button