Kotor VarošVijesti

Položeni vijenci na spomen-obilježja povodom Dana opštine

Na spomen-kosturnicu poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata /NOR/ i spomen–obilježje poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu u Kotor Varošu danas su položeni vijenci povodom obilježavanja 24. aprila – Dana opštine.

Parastos za 305 boraca sa područja ove opštine koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu služio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić.

“Naša trajna obaveza je da gajimo sjećanje na poginule borce i da vodimo stalnu brigu o njihovim porodicama. Minimum onoga što smo smatrali da treba da uradimo jeste da odamo počast za 155 poginulih u NOR-u i 305 boraca u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu“, rekao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.


On je čestitao sugrađanima Dan opštine ističući da je zadovoljan svim što je na području opštine urađeno u infrastrukturnom i privrednom pogledu.

“Naše opredjeljenje je da idemo naprijed i da iskoristimo svoje potencijale u pogledu stvaranja uslova za ostanak ljudi i njihov bolji život u Kotor Varošu“, poručio je Sakan.

Sakan i zamjenik načelnika opštine Mladen Trivunović i delegacija SUBNOR-a položili su vijence na spomen-kosturnicu borcima NOR-a.

Vijence na spomen-obilježje borcima poginulim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu položile su delegacije opštine Kotor Varoš i opštinske Boračke organizacije.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kotor Varoš Miladin Savanović čestitao je borcima sa područja opštine današnji praznik.

“Republika Srpska je jedini garant ostanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjećanje na borce poginule u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu“, naglasio je Savanović.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button