Kotor VarošVijesti

Prikupljeno 157 doza krvi u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Kotor Varošu

Na prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi odazvala su se 186 naša sugrađanina, a dragocijenu tečnost dalo je njih 157, od kojih njih 4-oro krv su darovali po prvi put.

Kao i uvijek do sada, naši dobrovoljni davaoci su cijeli dan pristizali u velikom broju i time pokazali i dokazali snagu humanosti po kojoj je naša opština poznata nadaleko, ne samo u regiji.

Ova proljećna akcija je od višestrukog značaja, jer su zalihe sigurne krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu u Banjoj Luci već danima na veoma niskom nivou, a ovim današnjim popunjavanjem zaliha biće omogućeno liječenje, operacije i oporavak pacijenata na UKC Republike Srpske.

“Veliku zahvalnost iskazujemo svim dobrovoljnim davaocima, jer su oni najbolji dio našeg društva. Hvala i upravi SŠC “Nikola Tesla” koji su nam nesebično ustupili prostor restorana kako bi današnja akcija bila održana. Naročita zahvalnost ide lokalnoj upravi opštine Kotor Varoš koji kontinuirano godinama finansijski podržavaju ovu plemenitu aktivnost. Hvala i stalnim partnerima SMS Vision koji godinama unazad prate naše akcije i šalju poruke i obavještenja kotorvaroškim davaocima. Akciju je nesebično pomogao vlasnik Tvornice obuće “Dermal” g.Radenko Bubić, koji je i ovaj put prepoznao naš rad na polju humanosti i pomogao u realizaciji obroka zahvalnosti za naše davaoce, a na tome mu se srdačno i od srca zahvaljujemo. Posebno hvala našim vrijednim i požrtvovanim volonterkama i volonterima bez kojih naša organizacija Crvenog krsta ne bi bila ono što jeste, jer su oni pokretači i nosioci svega što radimo. Vi ste naša snaga!” izjavila je Sanela Kučuk-Mikić, sekretar Crvenog krsta u Kotor Varošu.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button