Kotor VarošVijesti

Rekordnih 102 ekipe na tradicionalnoj kotorvaroškoj “Kotlićijadi”

Na kupalištu Bjeline u Kotor Varošu juče je održana tradicionalna kotlićijada na kojoj su učestvovale 102 ekipe iz Republike Srpske, Srbije, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Italije i Austrije.

Najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa Udruženje žena ,,Venera“ iz Kotor Varoša, druga je bila ekipa ,,Luka“ Šiprage, a trećeplasirani su bili članovi ekipe Lovačkog udružea ,,Posavina“ iz Sunje /Hrvatska/.

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe Lovačkog udruženja ,,Borčići“ iz Šipraga, drugo mjesto pripalo je ekipi Udruženja građana ,,Plavi talas“ iz Apatina /Srbija/, a treće ekipi ,,Sim Tehnik“ iz Šibova.

Član pobjedničke ekipe Rade Nijemčević rekao je da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala provjereno meso uz nekoliko tajnih sastojaka.

,,Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana kotlićijada u regionu, a uz to i vrlo posjećena, što samo govori da smo u jakoj konkurenciji osvojili vrijedno prvo mjesto“, istakao je Nijemčević.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika manifestacije koja je održana u na gradskom kupalištu ,,Bjeline“.

,,Ovo je 13. kotlićijada koju organizujemo i svake godine je sve masovnija. Raduje nas prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz inostranstva, kao i činjenica da je u revijalnom dijelu nastupilo više od 15 ekipa“, rekao je Sakan.

Pehare, diplome i robne nagrade najuspješnijim ekipama uručili su načelnik opštine Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović, te predsjednici lovačkih udruženja sa područja opštine i sportsko-ribolovnog društva „Kotor Varoš“.

Direktor Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Nemanja Knežević je uručio zahvalnice Lovačkom savezu Republike Srpske i Sportsko-ribolovnom udruženju “Banjaluka”.

Zahvalnice i prigodne poklone načelniku i zamjeniku načelnika opštine, direktoru Turističke organizacije, Lovačkim udruženjima sa područja opštine i Sportsko- ribolovnom društvu „Kotor Varoš“, uručili su predstavnici Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije i Kosova i Metohije.

U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi Folklornog ansambla ,,Kotor Varoš“.

Kotorvarošku kotlićijadu organizovala je opština u saradnji sa Turističkom organizacijom Kotor Varoša, Lovačkim udruženjima ,,Trofej“, ,,Uzlomac“, ,,Borčići“, ,,Jelovka“ i sportsko-ribolovnim društvom ,,Kotor Varoš“.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button