SportVijesti

Saša Jošić srebreni na prvenstvu Bosne i Hercegovine

Na prvenstvu Bosne i Hercegovine za seniore i seniorke, te poletarce i poletarke održanom u subotu 05.03.2022. godine u Bijeljini učestvovalo je 288 takmičara i takmičarki iz 47 klubova Bosne i Hercegovine. Ispred kluba iz Kotor Varoša nastupilo je dvoje takmičara u kategoriji poletaraca i poletarki i to Ivona Višnjić poletarka u kategoriji do 28kg i Saša Jošić poletarac u kategoriji do 46kg.

Zvjezdana Mijić koja je osvojila bronzanu medalju na prvenstvu Republike Srpske u kategoriji seniorki do 63kg nije učestvovala na državnom prvenstvu. Na ovom prvenstvu osvojena je srebrena medalja koja je pripala Saši Jošiću.

Isti je u ovoj kategoriji bio šampion u RS, a potvrdio je visok kvalitet na državnom osvojivši drugo mjesto i vicešampinsku titulu, dok je Ivona Višnjić je prošla dva kola da bi izgubila u polufinalnoj borbi. U narednoj, repasažnoj borbi za bronzanu medalju izgubila je i tako ostala bez iste.

Osvajanjm ove srebrene medalje, takmičari iz našeg kluba u tri nastupa u ovoj godini osvojili su ukupno 11 medalja od čega dvije zlatne i jednu srebrenu i osam bronzanih medalja.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button