Vijesti

Uskoro rekonstrukcija vrtića u Kotor Varošu

Evropska unija će u okviru projekta “Analiza infrastrukturnih potreba obrazovnih institucija u BiH”, finansirati rekonstrukciju vrtića u Kotor Varošu. JU Dječiji vrtić “Larisa Šugić” je nakon selekcije odabran među 20 vrtića u BiH koji će učestvovati u projektu.

Cilj projekta je poboljšati pristup kvalitetnom obrazovanju i obuci u Bosni i Hercegovini, kroz poboljšanje infrastrukture u odabranim predškolskim ustanovama. Maksimalni iznos po jednom projektu iznosi 100 hiljada eura.

“Prvi prioritet u projektu je potpuna rekonstrukcija kuhinje i podova, zatim zamjena krova i fasade do odobrenog iznosa. Imali smo dvije posjete inženjera iz ovlaštene projektantske kuće koja će procijeniti vrijednost radova i pripremiti dokumentaciju za raspisivanje tendera do kraja godine kako bi se naredne godine moglo pristupiti izvođenju radova” – izjavio je Mladen Tepić, direktor vrtića.

Treba istaći da su projektnim aktivnostima koordinisali u okviru Radne grupe predstavnici svih obrazovnih vlasti u Bosni i Hercegovini.

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitaj i ovo :
Close
Back to top button